Vi kan Drycker
ensv

U’Luvka Vodka

u'luvkaSkapad med Vänskap.
Gjord med Kärlek.
Berusning med  Nöje.

Sedan U’Luvka lanserades  i Storbritannien under våren 2005 har de ödmjukt tagit emot all positiv kritik som dom  har fått.  Och har tills idag lyckats att vinna över 45 internationella guldmedaljer.
Låt oss dela med oss av något av historian och mystiken i U’Luvka, en rekreation av en legendarisk alkemisk vodka för det 16-tals  polska kungliga hovet.

U’Luvka föds ur kärleken till människor, plats, tradition och vodka. På en  resa till Polen redan på 1990-talet där vi mottogs  av det  polska folkens stora gästfrihet och deras traditionella sätt att visa detta på. Vi älskade detta sätt som dom fick en gäst att känna sig välkommen med lite vodka och traditionella maträtter, efter det gamla ursprungliga sättet för gästfrihet. Vodka skulle avnjutas och uppskattas, andar  lyfter  spriten, öppnar  hjärtan och låter själar utvidga sig för att uttrycka sig i innerlig konversation, diskussion och inslag av familjär vänskap. Bra grejer det här och bra liv också.

Och så började en kärleksaffär och en strävan. Vi strävar efter att upptäcka hemligheterna i vodka, dess ursprung och historia. Att resa genom Polen och träffa dem som delade vår passion och lärt sig många saker och hört många historier. Den historia som gjorde oss mest nyfiken var en historia som plockas upp i utdrag och fragment över hela Polen. Den berättade om den legendariska alkemisten Sendivogius och en magisk vodka som han destilleras för domstolen kung Sigismund III. Några sade att detta var den medicin som räddade kungen av en obotlig sjukdom  år 1606. Andra sade att han gjorde det medans han arbetade som alkemist ett dussin år tidigare. Receptet, som berättelsen, mindes alltid bara som fragment. Men genom att söka forskare av alkemi, konsulttjänster gamla texter och arbeta med  några av Polens finaste destillatörer, har vi återskapat den  legendariska kungliga elixiret. Den svårfångade geniet Sendivogius gamla recept, har nu blivit  destillerat och buteljerat som:

U’Luvka: Den legendariska, ande geniet egna elixir.

Legenden

U’Luvka åter framkallar en legendarisk vodka som skapats av en känd alkemist vid hovet i King Sigismund III av Polen i det sena 1600-talet.
Dåtidens mode hos hovet var att dricka vodka från glas utan fot. När någon fyllde ett glas kunde man  inte sätta  ner glaset förrän hela dess innehåll hade töms …
Legenden säger att hovet alltid led av baksmälla. Destillation metoder var fortfarande ganska grovhuggna med dagens mått och det tog inte många skålar att få dig i dåligt skick för följande dags arbete. I ett försök att förhindra statsangelägenheter från  ha lamslagits beställde Kungaparet från  Alchemist Sendivogius att skapa en sprit  av sådan exceptionell balans och renhet att hovet ändå  skulle kunna fortsätta att göra sina traditionella skålar på natten och sedan fortsätta med att sköta rikets angelägenheter nästa dag utan problem.
Sendivogius tillämpade  hans alkemiska magi och skapade en kunglig elixir av sällsynt kvalitet.Hovet var snart på fyllan  igen, medan Sendivigous, trots sin förkärlek för anonymitet, gick vidare till att bli en av de mest inflytelserika personerna i hans tid. Han krönte sin vetenskapliga karriär som den första personen att isolera syre.
Alkemi handlar om att uppnå förändring genom isolering och rening av grundläggande principer. Detta är kärnan i U’Luvka.  Genom arbetet tillsammans med Polens bästa  moderna alkemister har vi återskapat Sendivogius s ”outgrundlig förtrollning.”.
Resultatet är din att njuta av. U’Luvka Vodka

Receptet

U’Luvka är gjord med renhet, karaktär och äkthet,och  använder endast de ädlaste spannmål, kristallklart djup brunns vatten och listigt inköpta traditionella recept.

U’Luvka destilleras bara tre gånger, vilket säkerställer styrka, renhet och jämnhet, samtidigt som karaktär, kropp och djup smak finns kvar.

    no images were found

  • Facebook